cimlap-vizeses

Kollégiumi közösségi est, 2014. április 3.

 

IMG_3201
Egy nyár kell hozzá mégis, hogy megérjék.
A föld is egy gyümölcs, egy nagy gyümölcs,
S ha a kis szőlőszemnek egy nyár
Kell, hány nem kell e nagy gyümölcsnek,
Amíg megérik?… „
(Petőfi Sándor: Az apostol)

A csütörtöki esti közösségi vacsora és fórum április első hetében is elérkezett hozzánk. Mint mindegyik alkalomnak, ennek is megvolt a maga különlegessége: nem volt előadó vendégünk, hanem a vezetőség a kollégistákkal együtt tartott egy összegző beszélgetést a második félév történéseiről, valamint a különböző munkacsoportok vezetői számoltak be az új belső feladatvállalásokról.
Antal István, az intézményünk rektora kezdte meg a fórumot, mondandójával figyelmeztetett minket a pontosságra, hiszen tudjuk jól, hogy a precizitás, a kötelességtudat az élet minden területén hasznos és kifejezetten fontos, szükség van arra, hogy odafigyeljünk az időpontokra, a határidők pontos betartására. Ezután a tanulmányi vezetőnk Frányó-Keller Kata és Beer Ilona, a szakkollégiumunk titkára lényeges tudnivalókat osztottak meg velünk a kollégium életével kapcsolatban, majd Endrédy Orsi kapta meg a szót, aki belső feladatvállalásokért felelős.
A belső feladatvállalások rendszere az év második felében újjászületett és teljes sikerességnek örvend a kollégisták körében, hiszen könnyen átlátható, témák szerint rendezett feladatokat állított össze számunkra Orsi, amit ezúton is szeretnénk megköszönni neki. A munkacsoportok vezetőinek beszámolója alapján mindenki szorgalmasan teljesíti feladatait, aminek a közösségépítésben is nagy szerepe van, így napról-napra egyre bensőségesebb kapcsolatot sikerül kialakítanunk egymással a kollégiumban.
A vacsora után rektorunk egy kötetlen beszélgetésre invitálta a kollégistákat, ahol hasznos tanácsokkal látott el minket. Bármilyen kérdéssel fordultunk, fordulunk is hozzá, mindig készséggel válaszol és a legjobb tudása szerint igyekszik támogatni minket, már-már szülői figyelemmel.
Tudjuk, hogy a szőlőszemnek is szüksége van időre, míg gyümölccsé érik. Mi, a kollégium lakói és vezetősége is bár lassan, de egy családdá, jó barátokká érünk, közös munkával, néha vitákkal, erőfeszítésekkel és sok-sok nevetéssel, úgy, ahogyan az igazi családoknál lenni szokott. Mindent összevetve ismét egy sikeres és jó hangulatú csütörtök estét tudhatunk a hátunk mögött!