cimlap-vizeses

Kollégiumi hétvége 2014. 04. 25-27. Vác

IMG_4163

Vác – A nevetés a legjobb stressz oldó

Minden évben turisták sokasága keresi fel Vácot, elsősorban könnyű megközelíthetősége, gazdag történelme és a rengeteg látnivaló miatt. Mi is Vácra utaztunk a hétvégén. Április 25-én péntek késő délután indultunk közösen vonattal. A zord, esős időjárás ellenére mindenkinek felhőtlen jó kedvvel vágott neki az útnak. Az érkezést követően elfoglaltuk a szállást. Az Althann Vendégház és Konferenciaközpont biztosított számunkra helyet. A hétvégét beszélgetéssel és közös borozással nyitottuk meg.

Másnap, a reggelit követően stressz kezelő tréningen vettünk részt. A mai rohanó világ következtében rengeteg ember kerül a stressz hatása alá. Fontos, hogy önmagunkkal tisztában legyünk, mert csak így tudunk szembe szállni a stresszel. A stressz nem egyszerűen nem tesz jót, hanem számos negatív hatása van az egészségre. Közösen meghatároztuk, hogy melyek a legfontosabb dolgok az életünkben, amelyek stresszt okoznak. Megtanultunk jó pár stresszt oldó trükköt, amelyekkel könnyíthetünk a feszült helyzetekben magunkon, valamint megoldásokat is próbáltunk keresni a stressz minimalizálására. Ha minden időnket be tudjuk osztani jól, ha jól gazdálkodunk a pénzünkkel, és ha igyekszünk minden helyzetben a legjobbat kihozni magunkból, akkor garantált, hogy minimális stressz fog érni minket a jövőben. A tréning végén még relaxációra is volt időnk, és amit még megtanultunk, hogy a nevetés a legjobb stressz oldó a mindennapokban. Az ebédet követően a csapat két részre oszlott. Az egyik fele fürdőzni ment Gödre, a másik fele a csapatnak pedig egy hatalmasat szórakozott a váci bowling klubban. Mi már tudjuk, hogy „a legnehezebb golyóval tarolhat könnyen az ember.” Az estét közös activityzéssel zártuk.

Vasárnap, a reggelit követően a Fehérek templomátés a templom alatti kriptában található XVIII. századi temetkezőhelyet néztük meg, melyből a “váci múmiák” néven közismertté vált leletanyag származik. A kripta különleges leleteit egy közeli ház kőpincéjében láthattuk.