cimlap-vizeses

Vendégségben nálunk

Jezsuita szerzeteseket láttunk vendégül

2014. november 11-én este, jezsuita szerzeteseket láttunk vendégül a szakkollégiumban. Újra meghívtuk őket egy közös vacsorára. Ez már a második alkalom volt, hogy ismét a köreinkben üdvözölhettük a rend tagjait. Fontos, hogy a meglévő kapcsolatokat továbbápoljuk, valamint, az új szakkollégisták megismerkedjenek a renddel.
A vendégek 19 órára érkeztek hozzánk. A vacsora előtt kollégiumunk kiváló zenészei Berki Tamás, zongorista és Baranyi Zoltán, hegedűs, muzsikaszóval kedveskedtek a vendégeinknek.

Ezt követően, Antal István, kollégiumunk rektora, beszédet mondott. Megköszönte az értünk tett kitartó munkát, illetve segítséget. Beszédében arra is felhívta figyelmet, hogy érdemes a roma szakkollégiumot támogatni, mert itt olyan elhivatott és ambiciózus fiatalok vannak, akik egy jobb jövőért akarnak tenni.

DSC_0499

Ezután felkérte Farkas Andrást, a Diák Bizottságunk elnökét, hogy mondja el ő is beszédét. András számára nagyon fontos intézmény a Jezsuita Roma Szakkollégium. Elmesélte nekünk, hogyan került be és vált büszke tagjává a Keresztény Roma Szakkollégiumi Hálózatnak. Megköszönte a sok támogatást, amit kapunk a rendtől. Beszámolt a kollégium sikereiről, jövőbeli terveinkről.

DSC_0490

Végül sor került a hallgatók rövid bemutatkozására, és a rend tagjai is megismertették a saját történeteiket velünk.

A közös koccintás és a vacsora elfogyasztása után még volt idő egy kis zenélésre is, amit a fiúk biztosítottak. A program végén a szerzetesek megköszönték az estét és elárulták, hogy nagyon jól érezték magukat.

Mi is nagyon jól éreztük! Már várjuk a következő közös vacsorát!

Balogh Kriszti