cimlap-vizeses

Gyereknap – 2015

~ JRSz Gyereknap ~

A JRSz gyereknap immáron harmadik alkalommal került megrendezésre.

Az első napunkat közös nyársalással kezdtük, mert hát mi hozná össze jobban a csapatot, mint a közös munka és a közös főzés. A kisebb fiúk lelkesen segédkeztek a felnőtteknek a tűzrakásnál, a lányok pedig serényen készítették elő a nyársalnivalót. Miután mindenki jól lakott, korán ágyba küldtük a gyerekeket, mert másnap hosszú napnak néztünk elébe.

A következő nap egyik legizgalmasabb programja a cirkusz volt. Láthattunk integető fókákat, labdazsonglőröket, légtornászokat és az örök klasszikus bohócokon is jókat nevettünk.

Az ebéd után az utunk a parlament előtti Olimpia játszóparkba vezetett, ahol a gyerekek kellőképpen elfáradhattak a három órás cirkuszi előadás után. Szerencsénkre éppen akkor zajlott a hat éve szünetelő Red Bull Air Race, így megcsodálhattuk a hihetetlen manővereket végző repülőgépeket is.

Vacsoraidőre értünk vissza, ami után székfoglalót, acivity-t és még sok-sok klasszikus játékot játszottunk. Ezen az estén kicsit engedékenyebbek voltunk, mert másnap tovább aludhattunk, mivel a vasárnapi mozi csak 11 órakor kezdődött.

Az eltöltött három nap nagyon családias hangulatban telt. Mi, a szervezők nagyon fontosnak tartjuk, hogy a szakkollégisták megismerkedjenek egymás családjával, így szorosabb barátságok alakulhassanak ki ez által. Ezzel együtt példát mutattunk a testvéreinknek, akik bepillantást nyerhettek a Jezsuita Roma Szakkollégium életébe.

A gyereknap ebben az évben Horváth Barbara, Zubor Ágnes és Antal Szabina együttműködésének köszönhetően jöhetett létre. Annak érdekében, hogy a programok színesek és gördülékenyek legyenek, megosztottuk egymás között a feladatokat. Zubor Ágnes a városi programok felelőse volt. Horváth Barbara arról gondoskodott, hogy a jelenlévő kicsiknek és nagyoknak se korogjon a gyomra. Antal Szabina közösségi játékok kitalálója és lebonyolítója voltam.

2015. július 15.

Készítette: Antal Szabina