cimlap-vizeses

Évkönyv 2014/15

Szerző: Prokopp Katalin

A Jezsuita Roma Szakkollégium, a Nemzeti Tehetségprogramnak köszönhetően idén is elkészítette a 2014-15. tanévről szóló évkönyvét, melyet a karácsonyi ünnepek alkalmával egyrészt átadtunk hallgatóinknak, valamint elküldtünk legfőbb partnereinknek.

A kiadvány alapjául a szakkollégium hallgatóinak élvezetes írásai, beszámolói szolgáltak. A rektori köszöntőben Antal István bemutatja a kitűzött fő célokat, eszközöket, felrajzolja a 2011. óta megtett út ívét, kiemelve az idei eredményeket. Az első fejezetben magáról a közösségről, annak tagjairól olvashatunk, láthatunk fényképeket. Külön bemutatkoznak az új hallgatók, valamint beköszönő és búcsúzó munkatársaink. Ezután sorra vesszük a két félév közösségi és szakmai eseményeit a Historia Domus, azaz a Ház Történetén keresztül, majd bővebb cikkeket szentelünk a legjelentősebb programoknak. Szó esik a partnerekkel való kapcsolatépítés újabb lépéseiről is, valamint a végén eljutunk azokhoz a rendezvényekhez, kezdeményezésekhez, amelyeken keresztül a hallgatók a szakkollégium keretében csoportosan elköteleződtek a társadalom iránt. A fotók segítenek a személyek megismerésében, az események hangulatának felidézésében.

Evkonyv_2014-15

Az évről évre megjelenő kiadványból megbizonyosodhatunk róla, hogy egyre elmélyültebb szakmai munka zajlik a szakkollégium keretében: erről tanúskodnak a csütörtöki előadások, a tanulmányi hétvégék előadásai, a szimpóziumok és a már említett társadalmi felelősségvállalás.

A kiadvány a Nemzeti Tehetségprogram, az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő és az Emberi Erőforrások Minisztériuma az NTP-SZKOLL-M-15-0003 kódszámú pályázata keretében valósult meg.