cimlap-vizeses

Második otthona: Észak-Afrika

A március 3-i közösségi esten Prokopp Katalin, a JRSZ egyik munkatársa volt a vendégünk.  Kati 2003 és 2011 között élt Algériában, s egy közösség munkájában vett részt, egy egyházi mozgalom tagjaként. Mesélt nekünk az ott töltött éveiről, élményeiről, hogy egy kis betekintést kapjunk az iszlám kultúra világáról.

DSC_0098

Bevezetésként Észak-Afrika és népei történelméből kaptunk egy kis ízelítőt. Majd szóba került az iszlám vallás, és az ottani emberek kultúrája is.

Ezután elmesélte, hogyan került ki Algírba, Algéria fővárosába, valamint, hogy a munkája során milyen jó kapcsolatokat alakított ki az ottani emberekkel. Azt is elmondta, hogy az ott töltött évek alatt elsajátította az arab nyelvet is. Összességében teljesen pozitívan emlékezett vissza algériai éveire.

DSC_0077

Az est lezárásaként pedig belekóstolhattunk az észak-afrikai konyha ízeibe. Ugyanis a vacsorán például ehettünk kuszkuszt, melyet maga Kati főzött.

20160303_201846

A beszélgetést nagyon élveztük, mivel nagyon érdekes volt egy olyan embertől hallani mindezt, aki személyesen is megtapasztalta, milyen az élet egy muszlim országban.

Oláh Zsolt