cimlap-vizeses

Zenekarral együtt léptek fel

Szerző: Farkas Teodóra

2016. május 27-én jótékonysági koncertet adtak a Jezsuita Roma Szakkollégium ifjú zenész hallgatói a Budapest Salon Orchestra zenekar közreműködésével. A Szakkollégium a MIÉRT Egyesülettel és a Művészetek Palotájával karöltve immár harmadik alkalommal szervezte meg jótékonysági koncertjét.
Az idei koncert bevételét az alsószentmártoni cigánypasztorációs feladatok ellátásának segítésére ajánlottuk fel. A horvát határtól három kilométerre található kis faluban Lankó József atya nem mindennapi munkájával igyekszik javítani az ott élők helyzetén. Ehhez járultunk hozzá most mi is.
A Művészetek Palotája Üvegterme teltházzal büszkélkedhetett a több, mint egy órás koncert alatt.

DSC_0089

Liszt, Verdi, Chopin – többek között ezen zeneszerzők műveit hallhatta a közönség. A szakkollégisták: Baranyi Zoltán, Berki Tamás, Radics Gerald és Sárközi Xénia remekül szerepeltek – a visszajelzések is mind pozitívak voltak. A 23 fős Budapest Salon Orchestra zenekar alapítása Tassonyi Zsolt mellett Baranyi Zoltán nevéhez köthető. Mint elmondta, a zenekar alapítását már régóta tervezik. Romák és nem romák egyaránt jelen vannak a zenekarban és céljuk, hogy olyan műveket játszanak, amelyek közvetítők a cigánysághoz, mint például Liszt és Brahms darabjai, de megemlíthetjük Biharit is, aki verbunkos zeneszerző volt. A zenekarnak ez volt az első nyilvános koncertje.
A jövőben remélhetőleg még számos hasonló rendezvényben lesz részünk az ifjú zenészek és a zenekar által.

DSC_0096