cimlap-vizeses

Asszertív kommunikációs est

A 2017. március 23-i közösségi estünkön ellátogatott hozzánk Milus Mariann logopédus, beszédtanár, kommunikációs szakember, hogy egy kis betekintést nyújtson nekünk az asszertív kommunikációba.

„Az asszertivitás, vagy asszertív kommunikáció egy olyan tanulható készség, vagy viselkedés, amikor valaki magabiztosan tud megnyilvánulni érzelmileg nehéz szituációban is, anélkül, hogy passzív vagy agresszív lenne. Az asszertívan viselkedő ember kommunikációjának célja a konfliktus megoldása, miközben minden résztvevő fél igényeit szem előtt tartja – nem hódol be (passzív), és nem próbálja dominálni a másik felet (agresszív).” – fejtette ki a szakember.

Arról hallhattunk tehát az est során, hogy hogyan lehet egy szituációt, konfliktust megoldani hatékonyan, agresszió, indulat nélkül, magabiztosan, pontosan kifejezve az érzéseinket, szándékunkat.

Mariann már korábban tartott többször retorika kurzust a szakkollégiumban, melyen fejlődhetett kommunikációs készségünk.

A programon is sok hasznos tippet, tanácsot, módszert kaphattunk, amit használni tudunk a mindennapi kommunikációnk során.

Az est nagyon jó hangulatúra sikeredett, az előadás meg volt fűszerezve csoportos feladatokkal, játékokkal. Az asszertív kommunikációs készségünket egy egész napos tréningen is tovább fejleszthetjük majd, melyre szabadon jelentkezhetünk.

Oláh Zsolt

A program a Nemzeti Tehetségprogram, az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő és az Emberi Erőforrások Minisztériuma az NTP-SZKOLL-A-M-16-0002 kódszámú pályázata keretében valósult meg.