Kategóriák
Hír Közösségi programok

Tanévnyitó táborba mentünk

2021. augusztus 27 – 29 között tartottuk tanévkezdő táborunkat a Hanns-Seidel-Alapítvány támogatásával.

Sajnos a járványhelyzet miatt hosszú idő telt el utolsó személyes találkozásunk óta. Mindannyiunk számára jól esett újra személyesen beszélgetni, közösen játszani, együtt nevetni. Programunk első állomásaként Arlóra látogattunk el, ahol az ott élő élő hátrányos helyzetű gyerekekkel játszottunk, különböző ismerkedős, játékokba vontuk be őket. Később közösen fogyasztottuk el ebédünket, és Cellár Adrienn szakkollégistánk mutatta be szakkollégiumunkat a gyermekek számára. Vacsorával Répáshután, a Vadász Étteremben vártak minket, majd ezt követően foglaltuk el szállásunkat a bükkszentkereszti Rejteki Kutató Házban. A napot közös imával zártuk, amelyben visszatekintettünk a mögöttünk álló nap eseményeire.

Szombaton reggeli után kezdődtek a délelőtti programok. Első körben Igazgató asszony beszélt a szakkollégiumunk küldetéséről, hosszútávú céljairól és a közösség szabályairól, feladatairól. Első körben Igazgató asszony beszélt a szakkollégiumunk küldetéséről, hosszútávú céljairól és a közösség szabályairól, feladatairól.

Ezt követően D. Nagy Márton, tanulmányi referensünk ismertette a tanulmányi ösztöndíjhoz kapcsolódó pontrendszert. Asztalos Dániel, tanulmányi programszervezőnk pedig a programokról, és lelkiségi alkalmakról tájékoztatott minket. A „fejtágítást” követően a szálláson ebédeltünk, majd délután néhányan lepihentek, mások a Bükk sűrű erdejében sétáltak, vagy éppen ping-pong meccset játszottak, amelyből Igazgatónő is kivette a részét. A pihenés után, a nyári szakmai gyakorlaton résztvevők tartották meg prezentációikat, élményeikről, tapasztalataikról. Eközben néhány diák paprikás krumplit készített a közösség számára, amit az előadások után jóízűen fogyasztottunk el.

Az est lezárásaként lelki elcsendesedésre került sor Gyurival – kollégiumunk lelkészével.

Vasárnap reggeli után mindenki rendet rakott a szálláson, majd Gyuri szentmisét mutatott be számunkra. Bár az időjárás elég borúsnak, és esősnek bizonyult a hétvégén, de vasárnapra kisütött a nap. Remek időnk volt tehát egy szabadtéri misére. Ezt követően megebédeltünk, és a program zárásként ellátogattunk az edelényi kastélyba. Tárlatvezetéssel járhattuk körbe az egész kastély területét, amely rendkívül magával ragadó látvány volt számunkra.