I. Tanulmányi hétvége

A szeptember 20-ai hétvégével hivatalosan is elindult az év a Jezsuita Roma Szakkollégiumban.

Pénteken Hofher József SJ, a kollégium lelki vezetője ünnepélyes szentmise keretében hívta segítségül a Szentlelket, s kérte áldását a szakkollégium elkövetkezendő évére, a bentlakókra és dolgozókra. Ezt követően Antal István, a szakkollégium rektora mondott pár lelkesítő szót a hallgatóknak.

A szombati napra ebben a félévében is változatos kurzuskínálatból választhattak a szakkollégisták:

A közismereti modul részeként Dr. Novoszáth Péter pénzügyi alapismereteket, Dr. Pósa Péter jogi alapismereteket tanít a hallgatóknak. Dr. Kállai Ernő a ’Közösségi lét dilemmái’, Rövid Márton pedig ’Bevezetés a társadalmi kisebbségek és többségek vizsgálatába’ címmel tart kurzust ebben a félévben. A művészi érzék és kifejezőkészség fejlesztésére Varsányi Ferenc a Filmkészítés alapjaival ismerteti meg a hallgatókat.

Dobai Edit tanulásmódszertan kurzussal segíti az egyetemre frissen bekerülteket, a felsőbb évesek pedig a Pályaorientáció kurzus keretein belül készülhetnek hivatásukra. A kettős identitás építését szolgálja Choli Daróczi József Cigány irodalom kurzusa, valamint a szombat esti zenés, kulturális program Farkas Zsolt vezetésével.

A tanulmányi hétvége a Diákbizottsági választással zárult, ahol a korábbi tisztviselők, Farkas András és Kalányos Richárd mellé a kollégium közössége harmadik tagnak megválasztotta Fehér György szakkollégistát.